بررسی راههای گسترش کشت زعفران بجای خشخاش

دومین کنفرانس سراسری زعفران افغانستان در شهر هرات به کار خود پایان داد و در جریان این همایش، راههای گسترش کشت زعفران به جای خشخاش و ترغیب زارعان برای روی آوردن به کشت زعفران بررسی شد.

این کنفرانس با حضور نمایندگان چند وزارتخانه، نمایندگان ۱۱ پوهنتون از نقاط مختلف کشور، اتحادیه های زعفران کاران و چند مؤسسه غیردولتی فعال در زمینه ارائه کشت جایگزین خشخاش، به مدت سه روز برگزار شد.
محمد شاه رئوف، نماینده مؤسسه غیردولتی داکار در حوزه غرب افغانستان و یکی از مسؤولان برگزاری کنفرانس سراسری زعفران در این باره گفت: یکی از دستاوردهای این کنفرانس، ایجاد مجدد و فعال سازی کمیته حمایت از زعفران کاران کشور بود که رهبری آن بر عهده وزارت زراعت افغانستان است و چند وزارت دیگر و اتحادیه های زعفران، اتاق های تجارت، برخی از پوهنتون ها و چند مؤسسه غیردولتی اعضای این کمیته خواهند بود که تقریباً هر دو ماه یکبار جلسه خواهد داشت.
در کنفرانس سراسری زعفران، همچنین بر استاندارد کردن زعفران کشور برای عرضه در بازار جهانی توافق شد و بر تأسیس سیستم آزمایش و کنترل کیفیت زعفران افغانستان نیز تأکید شد.
در حال حاضر، پیاز زعفران از خارج کشور به ویژه ایران وارد افغانستان می شود، این در حالی است که شرکت کنندگان این کنفرانس بر تولید پیاز زعفران در داخل کشور و تکثیر آن به منظور رفع نیازمندیهای زارعان تأکید کردند.
تاجرانی که در این کنفرانس حضور داشتند نیز متعهد شدند تا در بازاریابی خارجی و معرفی زعفران کشور به بازارهای جهانی تلاش کنند.
به گفته نماینده مؤسسه داکار، در ولایت هرات هم اکنون ۱۴۱ هکتار زمین، زیر کشت زعفران است که میانگین میزان حاصل دهی آن ۱۰ کیلوگرم زعفران در هر هکتار است.
گفته می شود، زعفران افغانستان تاکنون به کشورهای هند، آمریکا و امارات متحده عربی صادر شده است
 

 

۰۳
آذر ۱۳۸۶
نویسنده
دیدگاه‌ها بدون دیدگاه
برچسب‌ها

Leave a Reply